fredag 28 maj 2010

Semester

I morgon bär det av på vår efterlängtade semester till Kefalonia i Grekland. Vår första utlandssemester sedan vi fick barn. Och den blir UTAN barn, tack vare mina föräldrar som gör det möjligt. Frågan är om vi behöver skicka iväg dom på semester efter den här veckan....?
Det ska bli skönt iallafall att inte ha några tider att passa, äta när man vill, sova när man vill....ja ni vet säkert vad jag menar. Förmodligen kommer vi längta ihjäl oss efter dom små men det är välbehövligt att få lite egentid också.
Bilden nedanför är från vår resa i Mexico och den svart himlen hoppas vi väl få slippa.....
Den andra är från Isla de Margarita i Venezuela som jag besökte under min Sydamerikaresa. Mer bilder finns i min resedagbok.


Sååå.....Au revoir!

torsdag 27 maj 2010

Ny matta

Här har det jobbats hårt med det som ska bli vår gräsmatta. Allt för att dom små gröna stråna ska växa och bli till en fin matta. Nu är det klart iallafall så nu kan det börja växa.

Några arbetade hårt....


Och några fikade hårt.....



Jag kan ju tillägga att jag tillhörde den senare skaran....
Kram kram

tisdag 18 maj 2010

Det sprider sig







Prickarna sprider sig från rum till rum.....
Nu har dom kommit in i biorummet i form av en hiss-gardin, utan hiss, så man får rulla upp den....Funkar bra ändå!
Tänkte att det skulle matcha tapeten och det gör det ju.

I helgen har vi haft farfar här på besök. Kul att han äntligen kunde komma och hälsa på oss. Tyvärr var vädret ju inte det bästa men lördagen kunde vi ta en tur till Mariebergsskogen iallafall.
På kvällen blev det grillning och vi satt hela kvällen där ute. Härligt!


Nu har nedräkningen dragit igång för vår Greklandsresa den 29:e. Hoppas bara att allt går enligt planerna och att ingen aska eller strejk sätter stopp för det.


Kram Anna

söndag 16 maj 2010

Sur-Limpa!


Någon är visst sur för att ingen bryr sig om honom.....

torsdag 6 maj 2010

Solhattar








Beställde ett mönster för att göra solhattar. Hittade ett sött nalletyg som var billigt och testade att sy en till E. Det var storlek 52 men den blev för liten. E var dock jätteglad och när jag tassade upp (sist i familjen) i morse satt han och åt frukost i den nya hatten. Sydde sedan en ny istället som han fick och N fick ta den mindre. E konstaterade glatt att solhatten var snyyyygg! Blir ju extra kul att sy när han är så tacksam.

Köpte lite nya tyger också till mössor. Lite dyrare tyger i min smak då mössor är det jag mest syr.... men dom är så söta så det fick bli så ändå. Mösssäsongen är väl snart över men den kommer väl igen =) N har fått en mössa med igelkottarna och E ska få en med fordon.


Kram Anna

söndag 2 maj 2010

Gräsmattan inom synhåll....

Eller ja kanske inte riktigt inom synhåll men vi har "fått" jord ialla fall att fylla ut med innan gräsplantering. Så gräsmattan är på väg, fast just nu känns det väl som en rätt lång väg dit....
Men vi ska alla den vägen vandra, och några som vandrat där.....



....är dom små prinsarna som jag här om dagen släppte lös så dom fick gräva lite i jorden och var helt saliga.





Dom små prinsarna som lite senare efter noggrann rengöring och iförandes pyamas helt plötsligt smitit ut och hittades grävandes igen utan mammans samtycke denna gång....



Hoppas ni får en trevlig vecka! Kram