torsdag 28 februari 2008

Bakning

I går när E sov som en björn utanför fönstret passade jag på att baka lite. Det var så grått o mulet så det passade att va inne o mysa lite.
Det blev lite dumle-muffins och after eight-kakor. Den senare sorten ur "två systrars söta".
Dessvärre missade jag att man skulle smälta margarin samtidigt som blockchokladen.....Kom på det när jag tyckte att degen var lite torr. Hällde i det efteråt och det blev rätt ok ändå. Dom var goda iallafall.






På eftermiddagen åkte vi till banken för ytterligare ett möte angående banklånet till huset.
Det fixade sig så nu väntar vi bara på att bygglovet ska bli helt klart tyckningen registrerad.
Sen är det bara att KÖRA PÅ!
....och vi "gillert". =)

YYYYY

KRAM



tisdag 26 februari 2008

Lycka!



Så äntligen har den hamnat hos mig-bakboken, "Två systrars söta". Den var med på bok-rean så jag o E sprang dit o roffade åt oss ett ex. Så nu är jag så där nöjd och lycklig igen. =) Nu blir det nog bakning framöver hoppas jag.

Tv-bänken som jag målade har nu torkat och är på plats. Blev rätt ok fast jag hade lite bråttom och målade trots dålig grundning med sprayburken. Färgen tog nämligen slut och jag orkade inte vänta till nästa dag att måla..
Nu är nog projekt målning över för den här gången i allafall.
I morgon ska vi till banken igen för att diskutera låne-upplägget. Hoppas det ska gå bra!
Kram Anna

söndag 24 februari 2008

Kök och målning

Var och tittade runt lite på kök igår äntligen. Lämnade lilla E hos mormor så att vi kunde kolla in dom flesta butikerna i lugn o ro.
Kom nog fram till det vi redan visste....att det blir ett kök vi föll för redan från början på IKEA. Det är ett högblankt vitt kök och vi kommer ha en mörk bänkskiva.



Fint va?


Annars har jag hållt på med mitt projekt "måla vitt" som nog är över för den här gången tror jag...


Så här blev stolarna som jag målade. Tv-bänken står o torkar nere i källaren.




Hittade en gung-anka på Gengåvan här om dagen. Antagligen någon som har gjort den till ett litet pyre någon gång. Kostade 45 kr så jag slog till. Med lite vit färg och lite grått ull-tyg tyckte jag den blev rätt söt. Och E gillade den!



Kramar

fredag 22 februari 2008

Så fiiiina!

Minsann så var det mina godsaker som kommit igår. Blev helt till mig....Förstår inte hur man kan bli så glad av prylar ibland men huvudsaken är ju att man är lycklig. Och visst är dom bara för söta dom små bakverken?




I helgen ska vi nog försöka att kolla lite på kök. Det finns ju så mycket att välja på så det är inte lätt. Särskilt inte för fröken Gustafsson som inte kan välja vilka tulpaner hon ska köpa....-att ge bort...!!!
Hoppas ni får en trevlig helg! Kram A


torsdag 21 februari 2008

Post!

Ooooo! Blev så glad nu. Brevbäraren kom och med var en talong om att det fanns något att hämta på posten. Kan det vara mina virkade bakverk som jag beställt via pennyshouse bloggsida? (länk på mina favoriter) Måste skynda iväg och kolla sen när lilla E o jag ska gå ut o gå. Hoppas, hoppas! Men nu sover han och sen ska vi åka på "loppis" en sväng o se om det finns något kul. Kanske något man kan måla vitt..? ;)



Skynda, skynda.....

Projekt målning

Då var hyllan o barbordet målat o så här blev det. Missade ju att ta bilder hur det såg ut innan men ni som varit hemma hos oss vet väl hur det såg ut.






Blev faktiskt riktigt nöjd, så nu väntar tv-bänken på en
makeover oxå.





Hittade även en liten hylla som jag gjort i slöjden. Den var i en hemsk blå färg eftersom det var min älsklingsfärg på den tiden. Den fick sig nu en vit yta för att passa in och sattes upp över lilla E:s säng.






Den är ju inte så stor men ett par av E:s saker fick ju plats iallafall.
Kram kram!







måndag 18 februari 2008

Vitt, härligt vitt

Dom runt omkring mig tror jag har blivit knäpp, ja kanske lite galen men det är ju inget ovanligt. Jag har nämligen kommit in i en VIT period....Vill att mycket i lägenheten ska vara vitt.Min inspiration får jag från alla inredningsbloggar där folk skriver om vit interiör. Kan sitta hur länge som helst och bara få inspiration. Det finns ju så mycket man kan göra!Och visst är det väl fräscht med vitt. Dom kan ju vara glada att det är en vit period och inte att jag vill måla allt svart-vem vet-den tiden kanske kommer.

Igår hittade jag två gamla stolar hemma hos mina föräldrar. Dom hade redan en gul-vit ton men lite slitna, så dom fick sig en omgång färg. Sen har jag även målat vårt barbord och en vägghylla. Vitt naturligtvis! Bilder kommer senare när det är helt klart.

Har även gjort bokstäver till toadörren. Min andra passion-att sy i filt. Vilket jag nog får lägga ner snart, Rikard börjar bli lite orolig att jag ska klä in hela lägenheten. Färg? Vitt såklart! =)





R tog lite bilder där vårat hus ska stå. Det är så spännande nu när det böjar hända lite på plats.


Här ska huset stå:






Och här är vägen som leder till det:





Nu ska jag gosa med E som vaknat från sin lilla tupplur.
Kramelikram

Än så är det vinter.....


Hittade den här söta bilden. Nog kändes det som vår idag, termometern visade 9 grader varmt... och lilla E o jag tog en härlig promenad.

Men skenet kan bedra, än är det vinter och det kommer säkert bli många bakslag innan den riktiga våren är här.
Puss o kram ö


Huslån och pyssel

Igår startade dagen kl 06 ca eftersom E var pigg o vaken....Jag var för en gångs skull oxå pigg och satte mig o pysslade lite. Har helt plötsligt blivit pysslig av mig....Vad är det här?? Bak-tokig o pysslig. Måste va nå´t konstigt som hänt.

Efter att ha pysslat lite fick jag för mig att jag skulle städa verktygslådan-av alla saker-så när E väl var trött igen fick han vänta lite tills jag städat klart...Då gick vi o la oss o sov lite till.Det här hjärtat sydde jag i går morse.





Har även gjort "insynsskydd" på skötbordet och lie nallar som E kan titta på.Och så målade jag en låda till medecinen =) Gud va ambitiös jag är, få se hur länge det håller i sig.










På eftermiddagen var R, pappa o jag till banken för att ansöka om lån till husbygget. Pappa var med eftersom det är han som håller i det hela och är väldigt duktig på sån´t där. Kändes tryggt då vi förmodligen annars suttit som fån båda två. =) Jag gjorde förstås bort mig som på frågan om jag skulle gå ut lite extra o jobba snart svarade att jag skulle göra det så fort som E klarar sig själv....Ja eller hur, typ när han är 15 år då eller?Så nu inväntar vi ett svar på om vi får låna.

Huset vi ska bygga är ett 1-plans på ca 150 kvm. Det kommer att vara i lättbetong med puts på utsidan. I och med att det är betongväggar blir dom 37 cm tjocka och vi kan då ha lite djup i fönstren som jag tycker om. Takhöjden kommer oxå bli lite högre än vanligt. I vardagsrummet kommer det vara så kallat ryggås-tak som betyder att det är öppet upp till nock.Vi räknar väl med att börja bygga i april och att det är klart till hösten. Det känns verkligen spännande och det ska bli så skönt att komma ut lite på landet. Man har ju ändå nära till stan oxå.

Såg här om dagen att lilla E börjar få en tand oxå. Huga! Hoppas det inte blir fler än för då vill jag nog inte amma så länge till. Smakportionerna funkar ju bra i alla fall och han gråter ibland när portionen är slut. Testade nyss att ge honom lite pärondryck o det var så gott så gott!


Ha det gott!

Blogg o skogsröjning

Ååååå! Har hittat världens finaste blogg tror jag.... http://jordgubbarmedmjolk.blogspot.com/ heter den och handlar mycket om inredning. Man blir helt begistrad. Så där drömmer jag mig bort medans R och pappa är ute o sliter med ris-röjning och eldning. Det är början på vårt husbygge. Ja, någonstans måste man ju börja. =)

Mat-meny!

Då var klockan snart 20 och E har somnat för kvällen. Känns som han somnar tidigare o tidigare. Skönt att få lite tid över på kvällen, men det gör ju att han vaknar tidigare oxå....Fast han brukar oftast inte vakna tidigare än 7.30. Peppar, peppar, nu vaknar han väl jättetidigt i morgon och det är R´s tur att ha sovmorgon. I och för sig så är ju fördelen när han vaknar riktigt tidigt att efter någon timme blir han trött igen och då kan man sova vidare.Här kommer ett urdrag ur vår lite mer än veckolånga meny. Efter Ninas önskemål!

Fre: Hemmagjord pizza
Lör: Strimlad pepparbiff med klyftpotatis (Arla) -Mycket god kan jag lova, och enkelt!Sön:Yoghurtmarinerad kycklingfilé o ris (Arla)
Mån: Rårakor och bacon
Tis: Eldoradorulle (Jennys skafferi)
Ons: Salamipaj m fetaost (Jennys skafferi)
Tors: Snabba grytan (Arla)
Fre: Potatisgratäng m köttfärs
Lör: Timjankyckling m fransk senap (Arla)
Sön: Lax o pot (recept efter Nina) =)
Mån: Färsbiff m chilikryddad sås (Arla)

Som synes hämtar jag många recept från internet bl a på Arlas hemsida. Mycket praktiskt och enkelt! Annars idag har jag o E sprungit lite på stan. Köpte ett par billiga jeans (100kr) då mina gamla blivit lite stora. Lia tyckte jag hade snygga byxor sist jag var där-men...lite stora va? Okej! så jag fick köpa nå´t nytt och fler lär inhandlas när jag får mer pengar.
Sen var vi och hämtade vår tv som varit inlämnad på service i 1 1/2 månad..! Vet ju att sånt tar tid men ändå...När vi stog där i service luckan med vår låne-tv i högsta hugg, frågar grabben i luckan om vi vet om vår service är klar......? Öh...nej vi är bara ute och åker med låne-tvn och tog en chansning... =O Vad tror han liksom? Shoppade en ny kaffe-bryggare äntligen, eftersom fröken Gustafsson smälte den gamla på plattan.. (den var ändå rätt ful) Och när kl va 10 minuter till stängning skulle vi kolla på videokamera. Sånna där kunder som man verkligen inte vill ha. Men vi gjorde snabb affär med Anders på en b-vara och fick den till bra pris plus väska och dv-band. Tack ska du ha! Så vi åkte därifrån med tv, video kamera OCH kaffebryggare. Bra gjort! Snälla Rebecka gav oss kompispris på bryggaren oxå så det blev inte så farligt. R betalade ju.....Nej nu är det melodifestivalen!Puss o kläm!

Två systrars söta....

....är en bak-bok som jag verkligen kan rekommendera! Har själv inte köpt den än....men ska absolut göra det inom en snar framtid. Massor av mumsiga recept.Vänta nu...har jag gått och blivit nå´n bull-mamma helt plötsligt? Brukar aldrig baka annars.Är det något som kommer med bäbisen? - Skaffa bäbis och böja baka...??!!